Highland Games sportdag in Utrecht

Prijs vanaf € 27,50 p.p. excl. BTW

Onze Highland Games sportdag in Utrecht brengt u, ook zonder Whiskey, in Schotse sferen. Vandaag gaat u namelijk sportief teambuilden met traditionele Schotse krachtsporten. Deze sporten worden al meer dan 4.000 beoefend en zijn nog steeds mateloos populair. Na vandaag ook bij u want onze Highland Games zijn een spraakmakende beleving! De Highland Games zijn geschikt voor dames en heren. Als u van een sportieve uitdaging houdt zit u goed, want naast het beste team kiezen we vandaag ook de beste heer en beste dame! Uiteraard hoort bij een traditionele sport ook traditionele kleding. We gaan dan ook van start als iedereen de Kilt aan heeft. Oh ja, een echte Schot draagt de Kilt natuurlijk au naturel, ’t is maar dat u het weet. Welke mannelijke collega heeft de mooiste benen onder de Kilt en welke dame kan het beste (touw)trekken? Vandaag komt u erachter als u nu meer informatie over onze Highland Games sportdag aanvraagt!

Hoe verloopt de Highland Games sportdag?

U bent op de locatie gearriveerd en de Kilt is aan. Tijd voor een traditionele Schotse warming up. Terwijl de spieren warm worden voelt u langzaam het oermens in u naar boven komen. Dat is maar goed ook want vandaag wordt de sportieve strijd vervolgd die uw voorvaderen duizenden jaren geleden al uitvochten. Bent u benieuwd naar de sportieve Schotse uitdagingen die u vandaag mag aangaan? We noemen er een paar:

 • Caber Tossing (een boomstam wordt over de kop gegooid).
 • Shots (kogelstoten).
 • Roll the Barrel (een zwaar vat moet over een parcours gerold worden).
 • Throwing an Aks (gooi een bijl in het bord en scoor de meeste punten).
 • Hit the nail (spijkerslaan).
 • Tug of war (touwtrekken).

Geef toe, dit is toch wat anders dan een normale sportdag! Loopt u al warm voor deze sportieve teambuilding? Hopelijk wel, want goed teamwork is vandaag nodig om u als winnaar door deze onderdelen te worstelen. Pas wel op, want er zijn ook prijzen te vergeven voor individuele topprestaties. Zijn uw teamgenoten onopvallend uitgegroeid tot uw concurrentie? Hoe weegt u uw eigen belang af tegen het teambelang? Ook op deze vragen krijgt u vandaag een antwoord. Teambuilding gegarandeerd!

Na een dagje sjouwen met boomstammen, bijlen, kogels, vaten, spijkers en touw voelt u langzaam aan de spieren en de voetjes tintelen. Tijd voor de puntentelling en een lekker koud biertje om te herstellen. De Highland Games sportdag is natuurlijk niet compleet zonder leuke prijsuitreiking. De beste mannelijke deelnemer, beste vrouwelijke deelneemster en het beste team krijgen hier hun felbegeerde prijs en eeuwige roem waar zij u vast nog wel eens aan zullen herinneren.

We zorgen goed voor u, daarom het volgende:

Om misverstanden te voorkomen benadrukken we dat veiligheid en plezier tijdens deze Highland Games sportdag voor ons leidend zijn. Alle spelelementen staan dan ook onder begeleiding van ervaren begeleiders/instructeurs die in bezit zijn van een EHBO-diploma. Ook zijn zij er waakzaam op dat de grenzen van sportieve inspanning door deelnemers wel kunnen worden opgezocht maar niet overschreden.

Tot slot houden wij er bij de samenstelling van het programma rekening mee dat zowel heren als dames meedoen en dat niet iedereen even getraind is.

Bent u benieuwd hoeveel secretaresses er nodig zijn om één boomstam te versjouwen of welke heren stiekem in het krachthonk bivakkeren na kantoortijd? Neem dan contact op voor meer informatie.

Wat is er inbegrepen bij de Highland Games sportdag in Utrecht?

Naast een kennismaking met uitdagende sporten en spellen, sportieve teambuilding, een hoop lol een competitieve strijd is deze sportdag inclusief:

 • Organisatie en voorbereiding
 • Gebruik van een van de vele mooie parken in Utrecht
 • Programma met bijbehorende materialen
 • Begeleiding met EHBO-diploma
 • Schotse kilts voor alle deelnemers tijdens het programma
 • Versnapering tijdens het programma
 • Prijsuitreiking
 • Prijzen voor het beste team, de beste mannelijke deelnemer en beste vrouwelijke deelneemster.

Zijn er mogelijkheden om de sportdag in Utrecht verder te verrijken?

Zeker, een originele doedelzakspeler komt graag de sfeer verhogen met de bij de onderdelen passende klassieke melodieën op de doedelzak. Natuurlijk is een inspirerende locatie een extra bijdrage aan een mooie dag. Daarom organiseren we de Highland Games op verzoek ook op de locatie van uw keuze. Wordt het een bos of park, kasteeltuin, atletiekbaan of zelfs uw bedrijfslocatie? Wij denken graag mee. Ook een leuke locatie op het strand (bijvoorbeeld de Vinkeveense Plassen) of het indrukwekkende Fort bij Vechten kunnen ook een passend decor zijn voor deze uitdagende Highland Games. Afhankelijk van de gekozen locatie verzorgen we ook graag de verdere aankleding zoals tafels, stoelen of partytenten.

Tot slot is een bedrijfsuitje ook vaak een traktatie voor de inwendige mens. Desgewenst verzorgen wij (afhankelijk van uw locatie) ook graag de drankjes en het eten. Kiest u een uitgebreide lunch, gezellige borrel, heerlijk driegangendiner of gaat u toch liever voor een heuse barbecue of Outdoor cooking om wat dichter bij uw oerkracht te blijven? Combineert u liever wat elementen? Het kan allemaal. Zoals u merkt is de gehele organisatie bij ons in vertrouwde handen. Als u contact met ons opneemt helpen wij u graag om binnen uw budget het maximale te realiseren.

De Highland Games staan ook garant voor sportieve teambuilding in Amsterdam, Haarlem of Den Bosch.

 


Pers.Prijs
> 40€ 27.50 p.p. excl BTW
30 - 39€ 32.50 p.p. excl BTW
20 - 29€ 37.50 p.p. excl BTW
Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers voor dit groepsuitje? Wanneer u bereid bent voor het minimale aantal te betalen (startkosten), kunt u ook gewoon voor minder personen boeken.