Cursus Plat Uteregs, Plat Utrechts praten in Utrecht!

Prijs vanaf € 29,50 p.p. excl. BTW

De cursus plat Uteregs geeft u een goed excuus om in kantoortijd het ABN even over te slaan. Vandaag ook geen verbaasde blikken als u loopt te zingen en het managementjargon blijft ook thuis. Overigens is het plat Utrechts niet veel begrijpelijker, maar wel een stuk leuker om een keer aan te horen. Met de cursus plat Uteregs leert u in twee uur alle typische woorden, uitdrukkingen en accenten die Utrechters Utrechtenaren maken. Natuurlijk kan een Utrechts stadslied niet ontbreken op het repertoire van dit bedrijfsuitje. Aan het eind van de workshop mag u zelfs op elkaar oefenen. Of een cursus plat Utrechts toegevoegde waarde heeft? Herman Berkien, Henk Westbroek en Tineke Schouten zijn er niet slechter van geworden. Ook Radio M op RTV Utrecht vond deze cursus de moeite waard voor een leuke reportage. Vraag nu meer informatie en proat mee

Hoe ziet de cursus plat Utrechts of plat Uteregs eruit?

Al komt u met het meest bekakte Aerdenhoutse accent of de meest zachte ‘gee’ binnen..er is geen ontkomen meer aan. Uw woordenschat wordt verrijkt met een cocktail met glâdiôle, dâkhaoze en plôsjies want onder leiding van cursusleidster Bonnie uit de volkswijk duikt u vandaag in de wereld van het Uteregs kannen, kennen en kunnen.

Bonnie is een volks wijfie met een lief ventje die meer in de kroeg zit dan thuis. Volgens Bonnie echt un doadgoeie goazert. Doordat het ventje er zelden is heeft Bonnie vaak een stiefuurtje vrij voor zo’n curresus. Ze laat dan haar boel de boel en iedereen kan dan effe lekker de klere krijguh. Want zo is ze. Nie uit de pôppekâs gevalle, en andes dônderstraolt u lekker un eind op waor!

Een betere ervaringsdeskundige plat Uteregs had u zich vandaag niet kunnen wensen. Intonatie, klank, woorden en uitdrukkingen die het plat Utrechts kleuren, Bonnie weet er alles van en samen gaat u aan de slag om het zelf ook te proberen.

Terwijl u een drankje neemt om de keel soepel te houden kunt u, nog steeds onder leiding van Bonnie, al het geleerde met en op elkaar oefenen en dat is moeilijker dan gedacht. Uiteraard genoeg aanleiding om veel en lang met en om elkaar te lachen. Vandaag mag het en al zou het niet “maggen”, probeert u uw gezicht maar in de plooi te houden als iemand struikelt over de eigen tong! Alle aspecten van Plat Utrechts komen vandaag voorbij. Zo  zingt u met elkaar en lees un eg Uteregs verhaoltsjie. Alles in de taal van de Domstad! Sûk lâche waor!

Heeft u altijd al de telefoon op willen nemen als Lenie uit de Takkestraat (of haar buurman Teun)? Neem dan contact op voor meer informatie.

De Cursus Plat Uteregs! is inclusief:

  • Professionele begeleiding
  • Workshop
  • Locatiehuur
  • Één consumptie per persoon

Is de cursus Plat Uteregs te combineren met meer gezelligheid?

Deze hilarische cursus is het ideale startpunt voor een avondje plezier en gezelligheid. Hert zou zonde zijn om na de cursus alweer op te breken. Waarom niet met elkaar nog gezellig verder borrelen of wellicht te genieten van een culinaire verrassing. Een mooie gelegenheid om uw geleerde woorden en accent nog even te oefenen.Ook op horecagebied heeft Utrecht geen geheimen voor ons. Op uw verzoek  breiden we de cursus Plat Uteregs graag uit met een borrelmoment en/of een lekker diner of lunch. Bel of mail; we vertellen u graag meer.

Voor de liefhebbers bieden we ook cursussen plat Haags en plat Amsterdams.


Pers.Prijs
> 30€ 29.50 p.p. excl BTW
15 - 29€ 34.50 p.p. excl BTW
Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers voor dit groepsuitje? Wanneer u bereid bent voor het minimale aantal te betalen (startkosten), kunt u ook gewoon voor minder personen boeken.